Przepis na gofry orkiszowe

waffles-2191065_1920Gofry orkiszowe

  • 2 szklanki bio mąki orkiszowej 550 lub 1850 (u nas Bio Harmonie)
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • ok 0,5 szklanki wody
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki oleju
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej

Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy (ciasto nie powinno być za rzadkie) i wlewamy je do rozgrzanej gofrownicy.

MĄKA ORKISZOWA

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s