Najlepsze naleśniki z kaszy gryczanej

Drodzy Jeszowicze, polecamy przepis na pyszne i zdrowe naleśniki z niepalonej kaszy gryczanej.

00504

NALEŚNIKI Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ:

1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej bio

2 szklanki wody (lub 1 szklanka wody i 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego)

1 jajko (opcjonalnie)

Do miski wsypać 1 szklankę opłukanej kaszy gryczanej, dodać 2 szklanki zimnej wody i wstawić do lodówki na całą noc do namoczenia. Następnego dnia dodać resztę wody lub mleko (krowie lub roślinne), szczyptę soli. Dodaliśmy też 1 jajko. Zmiksować blenderem na gładkie ciasto. Dodać więcej wody gdyby ciasto było za gęste. ODSTAWIĆ NA MIN. 15 MINUT, aby ciasto „popracowało”. Po tym czasie, smażyć naleśniki z dwóch stron.

Doskonałe zarówno na słodko jak i na wytrawnie.

Przepis (nieco zmodyfikowany) i zdjęcie: kwestiasmaku.com

NAJLEPSZA KASZA GRYCZANA NA ŚWIECIE:
http://jesz-zdrowo.pl/…/Kasza-gryczana-niepalona-bio-1k…/625

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s